Handklachten behandelen in Hilversum?

Er zijn vele handklachten. Klachten kunnen ontstaan na een ongeval, bijvoorbeeld door een botbreuk of na overbelasting, zoals door belasting bij het werken achter de computer. Veel geziene klachten in de praktijk zijn klachten als artrose aan de duim, triggerfinger, dupuytren, De Quervain peesirritatie, klachten na een botbreuk of andere blessures aan de hand.

Een handtherapeut is een gespecialiseerde fysiotherapeut die alleen maar (complexe) handklachten ziet. Onze handtherapie heeft inmiddels een groot netwerk aan specialisten en verwijzers om zich waardoor u altijd de beste zorg heeft voor uw klacht.

Hoe ziet een hand er anatomisch uit?

De anatomie van de menselijke hand is zeer complex. De hand heeft vele bloedvaten, zenuwen, pezen, ligamenten, botten en gewrichten. Wanneer er een probleem is met één van deze structuren, kan dit resulteren in pijn of een verminderde functie van de hand.

Wat zijn typische symptomen bij handklachten?

Beperkte beweging, pijn en stijfheid zijn één van de symptomen die merkbaar zijn bij handklachten.

Waarom naar onze handtherapeut voor uw handklacht?

Een handtherapeut is een gespecialiseerde fysiotherapeut. De hand en pols heeft een complexe anatomie en daarmee zijn de klachten hiervan vaak moeilijk te behandelen. Een handtherapeut ziet niets anders dan hand- en polsklachten.

Triggerfinger

polstherapeut-hilversum

Triggerfinger kan ontstaan door een ontsteking van de peesschede in de vinger. Deze irritatie leidt tot vernauwingen in de handregio waardoor er vernauwingen ontstaan in de schede van de vinger. Samen met de therapeuten wordt er onderzocht waar uw klacht vandaan komt en hoe dit verholpen kan worden.

Peesirritatie van De Quervain

handtherapie-fysiotherapie-hilversum

Peesirritatie De Quervain is een pijnlijke aandoening die wordt veroorzaakt door de pezen aan de zijkant van de pols aan de basis van de duim. De belangrijkste klacht is pijn en wordt erger bij beweging van de duim, een grijpbeweging van de hand of zijwaartse beweging van de pols. Handtherapie is bij uitstek geschikt om deze klachten te minimaliseren.

Gebroken hand of vingers

Onze handtherapeut behandelt veel mensen met breuken van de hand en vingers. Een behandeling kan gestart worden voor of na operatie, vaak komt er geen operatie en zal de breuk conservatief behandelt worden. Behalve gips kunt u ook denken aan een spalk of het dragen van een brace tot en met het doen van oefeningen om de bewegelijkheid en stabiliteit weer te verbeteren.

Handtherapie na operatie

#fysio #fysiotherapie #chiropractie #praktijk #Hilversum #movewell #movewellminute #behandeling #rugklachten #sportfysiotherapie #bekkenklachten #nekklachten

Onze handtherapeut is bij uitstek geschikt om u te laten revalideren van uw handblessure na een operatie. Het aanmeten van een spalk belangrijk zijn tot het geven van specifieke oefeningen en adviezen om weer te herstellen van de blessure.

Artrose

handtherapie hilversum

Artrose komt ook voor in de handen. Wanneer artrose ontstaat in de handen is dat veelal in de PIP en DIP gewrichten. In deze gewrichten ontstaan vaak verdikkingen, de basis van de duim is aangetast. Om pijn tegen te gaan ontziet men vaak de duim, deze verliest mede daardoor kracht.

Dupuytren

dupuytren-handtherapie

De ziekte van Dupuytren is een hand aandoening. In de vingers en handpalm liggen peesschedes en pezen die langzaam aan verharden en strak trekken. Door deze aandoening kunnen de hand en/of vingers in een krampachtige stand komen te staan. Het bindweefsel wat normaliter in de hand ligt veranderd in spiervezel achtige substantie.

MoveWell Hilversum

Benieuwd hoe een van onze specialisten u verder kan helpen? Neem dan contact op met ons.
Het is onze missie om u goed te laten bewegen zonder klachten. Move well, feel better!

Wilt u een afspraak maken bij MoveWell Chiropractie Hilversum?