Op zoek naar een handtherapeut voor een hand en vinger breuk in Hilversum?

Gespecialiseerde fysiotherapie of handtherapie voor breuken van hand of vingers is afhankelijk van de aard en omvang van de fractuur. Bepaalde fracturen vereisen immobilisatie, terwijl juist andere blessures specifieke oefeningen of aanpassingen van bepaalde bewegingspatronen nodig kunnen hebben.

Wat kan de handtherapeut voor u betekenen?

Een handtherapeut is van groot belang bij de revalidatie van handfracturen. Het voornaamste streven is u te helpen om de normale beweging, kracht en functie van uw hand terug te krijgen. Bij de handtherapie van MoveWell Hilversum, wordt u behandeld door specialisten die niet anders zien dan complexe handaandoeningen. MoveWell werkt in de omgeving nauw samen met verwijzers, omliggende ziekenhuizen en klinieken om de klachten effectief aan te pakken.

Wat is een handbreuk of handfractuur?

Een fractuur is een scheur of breuk in een bot. Er zijn 19 botten in de hand; vingers, duim en handpalm. Een breuk van één van deze structuren wordt een handfractuur genoemd.
De ernst van een fractuur kan variëren van:
– een klein haarscheurtje
– een breuk in enkele stukken, die toch stabiel is
– een breuk in enkele stukken die is verplaatst en mogelijk andere weefsels zoals pezen en spieren heeft doorgesneden
– een bot dat door de huid is gebroken. Dit wordt een openfractuur genoemd.

Wat is de behandeling van een handfractuur?

Er zijn hoofdzakelijk 3 type behandelingen om fracturen te helpen genezen:
– 1. Door middel van immobilisatie en het beschermen van de fractuur, denk hierbij aan gips.
– 2. De arts plaats of herpositioneert het gebroken bot.
– 3. Een operatie die een pen, schroef of plaat kan bevatten om de breuk stabiel te houden.

Hoe kan een handtherapeut helpen voor een breuk van de hand of vinger?

Onze handtherapeut kan een op maat gemaakte gips of spalk maken die zorgt voor een goede positionering om de breuk te laten genezen.
– Het verminderen van pijn en stijfheid
Vingers worden helaas erg snel stijf. Onze handtherapeut zal de patiënt oefeningen geven om de stijfheid te verminderen en de bewegelijkheid te verbeteren. Een manuele behandeling door middel van mobiliserende technieken om de bewegelijkheid te verbeteren.
– Het versterken en verbeteren van stabiliteit en mobiliteit
Er zijn verschillende soorten oefeningen die de stabiliteit en mobiliteit kunnen verbeteren van een polsbreuk. Daarmee ligt de focus op passieve oefeningen en vervolgens actieve oefeningen.
Weerstandsoefeningen worden gegeven in een later stadium. Denk hierbij aan oefeningen met gewichten of elastische banden.
-Het oppakken van uw normale dagelijkse activiteiten.
De handtherapeut adviseert u hoe u bepaalde activiteiten moet uitvoeren. Denk hierbij aan schrijven, knopen van een overhemd dichtdoen en andere kleine motorische vaardigheden voor de hand.
We zullen altijd een programma op maat maken, op basis van het onderzoek, de mate van fysieke activiteit en de algemene gezondheid.
Afhankelijk van welke sport u doet of uw werk, zal de handtherapie hierop afgestemd worden. De handtherapeut zal een gespecialiseerd programma ontwikkelen om uw specifieke behoeften en doelen te kunnen halen.

Waar werkt u met de handtherapeut naartoe?

Het beste resultaat na een handbreuk en/of vingerbreuk is uiteraard volledig genezing van de breuk met een terugkeer van volledige beweging, kracht en handfunctie. Dit is niet altijd eenvoudig echter samen met onze handtherapeut zal ernaar gestreefd worden dit te halen.

MoveWell Hilversum

Benieuwd hoe een van onze specialisten u verder kan helpen? Neem dan contact op met ons.
Het is onze missie om u goed te laten bewegen zonder klachten. Move well, feel better!

Wilt u een afspraak maken bij MoveWell Chiropractie Hilversum?